Friday, April 17, 2020

#Throwback Zaman Sekolah X Segmen Pencarian Bloglist By Aisyhah Nyais!


Assalamualaikum w.b.t..Hai blogger..^^
Semoga anda semua sihat2 sahaja ya.

Semalam waktu scroll2 Ig nampak seorang  hamba Allah ni post gambar #throwback zaman sekolah dia. Tetiba teringat pula zaman sekolah. Aaah!! rindu gila zaman sekolah dulu, zaman Uni pun rindu sangat2. Siapa yang tidak rindu kann..mestilah rindu!!.

Actually, dari Form 1 sampailah Form 5 saya duduk asrama. Memang banyak sangatlah kenangan manis waktu duduk asrama dulu. Rindu kawan2 sekolah..^-^

Kenangan yang paling saya x boleh lupa, bila kena denda tidur dalam Masjid. Gara2 x pergi solat Subuh berjemaah. Kami, adalah dalam beberapa orang..saya salah seorang dari mereka.

 FYI, dulu time duduk asrama, Solat Subuh tu Wajib amik kehadiran. Saya Solat ja Subuh, cumanya solat dalam dorm bukan dekat Masjid.. huhu..

So,adalah seorang Ustaz tu denda kami, malam tu lepas Prep malam kami yang didenda, x boleh balik tidur dekat dorm. Kena tidur dalam Masjid ( Bahagian Muslimat). Kenapa?? Supaya, besoknya Solat Subuh kami dapat bangun untuk solat subuh berjemaah.

Begitulah ceritanya.. haha.^^
Memang saya xkan lupalah Ustaz tu..Itu salah satu cara beliau untuk mendidik
pelajar. Nak kami sedar betapa pentingnyaa Solat Berjemaah.

Yang ni Gambar time zaman Uni..
Time ni sajalah jalan2 dekat Giza , mengisi masa sementara menunggu untuk grad..

Okay,done ber #throwback. ^^

Untuk pengetahuan semua, Blogger Aisyhah Nyais ada buat Segmen " Pencarian Bloglist"..Di kesempatan ini, saya berbesar hati ingin join segmen ni. Dan saya ingin berterima kasih pada Blogger Miss Kepeng, sebab sudi tag saya. Thank you!!^^.

Siapa yang nak join, boleh klik Banner bawah ni ya.



Tag:





24 comments:

  1. Alhamdulilah. terima kasih sudi join!

    ReplyDelete
  2. Hai Haziqah! Selamat bersegmen. Hehe

    ReplyDelete
  3. That's a nice photo. Have fun with the bloglist segment :)

    ReplyDelete
  4. bestnta dapat berjalan . hehe btw selamat bersegmen

    ReplyDelete
  5. aaaaa sama dulu kena denda sebab tak pergi jemaah subuh. saya kena denda rotan masa perhimpunan :")

    ReplyDelete
  6. mcm best je segmen ni main throwback2 hehe btw cantikgambar tu!
    selamat bersegmen! saya follow sini #50 :D

    ReplyDelete
  7. bagus jg ni.mengenang detik sekolah dahulu..

    ReplyDelete
  8. Singgah dari segmen yang sama

    https://belajardanberbagi29.blogspot.com/2020/04/pencarian-bloglist-by-aisyhah-nyais.html

    ReplyDelete
  9. bestnya dah berjalan ke tempat orang. Selamat bersegmen ye

    ReplyDelete
  10. wahhh mengimbau zaman belajar rindu moment bersama kawan-kawan kan hehe. salam kenal haziqah :)

    ReplyDelete
  11. lawa nya panorama tu. salam ramadhan haziqah ~~

    ReplyDelete