Saturday, June 13, 2020

HappyEidMubarak[NewNormal]

Assalamualaikum w.b.t..Hai blogger.
Lama betul tidak update blog ni.. Rasanya masih sempat untuk saya mengucapkan 
Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin!!

Banyak Perkara yang berlaku dalam bulan ni..
Syukur Alhamdulillah,  minggu  lalu dapat berkumpul bersama Famliy tercinta. Dan syukur ke hadrat Ilahi juga, kami semua adik-beradik dapat berkumpul bersama2 Ibu Bapa. Jarang-jarang sebenarnya dapat berkumpul begini, selalu mesti ada seorang dua yang tidak dapat bersama, atas urusan kerja dan sebagainya.

Dalam bulan Syawal yang mulia ni juga, Kami sekeluarga menerima 'ahli keluarga baru'. Alhamdulillah.. urusan adik Ikmal untuk menikah ( Time pkpb dulu)  dipermudahkan..

Welcome To Etuza Family, Nur Syafiza!!^^. 

Mereka selamat diijab kabulkan di Pejabat Agama Muis Ranau Sabah. Walaupun tiada walimatul urus, makan kenduri beramai-ramai..tapi syukurlaa yang Penting  yang Wajib itu diutamakan. 

Selain tu, Dalam bulan ni juga Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) telah ditukar kepada Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP). Berikutan jumlah  penularan kes tempatan yang semakin menurun..TAPI, jangan pula kita tidak berjaga2 tau. SOP kena ikut. Ketika berada diluar rumah..Pakai Mask dan bawa hand sanitizer.


Sekarang ni benda wajib buat kalau keluar rumah:

1) Pakai Mask.
2) Bawa Hand Sanitizer Spray.
(kalau tersentuh apa-apa boleh terus spray)


Akhir kalam, covid19 masih ada.. even PKPP sudah diperkenalkan..jangan suka2 dulu. Jaga pergerakan dan amalkan 3 W dan elakkan 3 C.
Amalkan Wash,Wear and Warn. Elakkan Crowded places, Confined spaces and Close conversation.

#LetsPracticeNewNormal
#KitaJagaKita
#BersamaKitaHapuskanRantaianCovid19.














20 comments:

  1. Selamat hari raya juga sis.. hehe sempat lagi.. syawal sebulan.. alhamdulillah ada manisnya juga raya walaupun dah nak hujung2 dapat berkumpul dengam family.. 😊😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya juga silah😊.. ya alhamdulillah..😉

      Delete
  2. Selamat hari raya juga, kak :D
    Hihi,, masih sempat kok, ngucap mohon maaf lahir dan batin. Alhamdulillah COVID-19 ada hikmahnya juga ya, lebaran jadi bisa kumpul sekeluarga :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya naila😊, ya Alhamdulillah..syukur😽

      Delete
  3. Assalamualaikum...

    berkongsi rezeki kan.

    Moga Allah berkahi kita semua dan

    Sehat selalu #64

    ReplyDelete
  4. Selamat hari raya dik. Wahh best dapat berkumpul bersama family. Dapat ahli keluarga baru ya? Makin meriahnya lah ya.

    Akak masuk blog awak kt bloglist akak ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya kak..Bestt!! ya,makin meriahh.. thank you masukkan sy dalam bloglist akak..terharunyaa^^

      Delete
  5. hi info menarik ini :) done follow, follow me back.. thanks
    http://acuyuhan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Happy eid Mubarak, walau telat tak apalah, but in here new Normal menambah daftar covid

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya💖 hehe sorry telat membalas..

      Delete
  7. Haiii... selamat hari raya.. ok saya orang yang terakhir wish... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haiti atikah, selamat Hari Raya aidiladha 🤭🤭

      Delete