Sunday, December 29, 2019

Kokol Haven Resort: Antara destinasi percutian terbaik untuk Keluarga.

Assalamualaikum,
Entry kali ini saya ingin kongsikan tentang salah satu tempat  menarik sebagai destinasi percutian yang terletak di Menggatal Sabah, iaitu 'Kokol Haven Resort'.


Kokol Haven Resort ni terletak di Bukit Kokol Menggatal Sabah. Dan mengambil masa lebih Kurang 50 minit untuk sampai ke resort dari Bandar Kota Kinabalu.

Pada Hujung minggu yang lepas, saya dan Family berkesempatan makan angin di Resort ini. 
Resort ni terletak di atas bukit, dan sepanjang perjalanan menuju ke tempat ni..Pemandangan dia Masyaallah..cantik sangat!!
Bukit Kokol ni semamangnya menyajikan pemandangan Flora yang sangat Cantik dan udaranya pun segar.



Kamu boleh memilih samada ingin menginap di resort ni ataupun hanya bersiar-siar di sekitar. Niat di hati kami cuma ingin bersiar-siar sahaja, jadi Entrarance fee  yang dikenakan bagi dewasa adalah Rm10/pax.
 Harga ni memang sangat berbaloi kerana selain dapat menikmati keindahan alam, kami juga dapat claim minuman ( ni memang service dorangla)  apa-apa sahaja jenis minuman samada hot  or cold drinks, dengan syarat minuman tersebut mestilah Rm10 atau Rm10 kebawah. 
Tiket masuk tu mesti simpan baik-baik ya, sebab dengan adanya tiket tu, kamu boleh claim minuman.







Puncak Gunung Kinabalu nampak sangat jelas masa ni. Memang lawa uollss!!
Tapi lupa pulak mau amik gambar yang jelas huhu.




 
Kota Kinabalu view From Kokol hill.

Love love giteww ^-^

Selain view yang lawa, di sekitar bukit kokol ni juga ada menyediakan aktiviti outdoor, seperti ATV, Paragliding dan Jungle tracking. So, bagi kamu yang minat aktiviti lasak, bolehlah berkunjung ke tempat ni.

Last sekali, lepas penat berjalan dan ambik gambar, kami singgah ke Cafe Haven Resort dan claim minuman.^^





Kek carrot dan Yam buat pemanis mulut.

Setakat itu saja coretan saya. Sampai ketemu di entry akan datang, Happy reading uolls!!^^

















13 comments:

  1. Replies
    1. terima kasih ilham..bah apalagi pi lah jalan2 di bukit kokol ilham hehe

      Delete
  2. kena rajin mencatat ..tak semestinya ada gambar, teruskan usaha

    ReplyDelete
  3. https://madey09.blogspot.com/
    link kan blog lain agar ada yang datang membaca..

    ReplyDelete
  4. menarik.. ada cecita nak spend a day di Karambunai tapi sini pun cantik jugakkkk hehe.. kena survey2..

    ReplyDelete
  5. Cantiknya permandangan dari atas bukit kokol.. 😍😍😍.. banyak tempat cantik-cantik di Sabah...

    ReplyDelete
  6. Cantik pemandangan di Bukit Kokol tu. Segar je udara, syoknya dapat hiruppp !

    Haziqah pergi dgn family.

    Memang Haziqah orang sana ya?

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. ya Rubiah, saya anak sulung blogger etuza^^

      Delete